Sinistä taivasta ja timantin lailla hohtavaa aurinkoa. Talven parhaita kelejä. Olemme tepastelleet hankien päällä kuin jeesukset ja vajonneet lumeen - ja minä yrittänyt saada kiinni vaahtosammutinta, jota auringossa pehmenevä pinta vielä kannattelee.
 
Olosuhteet on luotu hiihtämiseen. Aamulla vääntäydyin vuoden ensimmäiselle sivakkalenkille. Jäinen latu livetti eikä matkanteko ollut pelkkää flowta, mutta nautittavaa silti. Kaloritkin palavat sutimalla paremmin kuin peruspertsaa lykkimällä... Kun kroppa taas tottui tähän etenemismuotoon, tuntui kuin olisi jaksanut pyyhältää naapurikuntaan asti. Se oli tietysti pelkkää illuusiota. Muutaman luistelijan porkka meinasi osua otsaani. Päätin iskeä oman sauvani seuraavan sohijan kinkkuun - harmikseni en saanut tilaisuutta. Puolivälissä matkaa tarjousmonot alkoivat tietysti hiertää.
 
Teineillä alkoi perjantaina hiihtoloma. Mikä olisikaan parempi ajankohta lomailulle, kuin tämä talven ja kevään taitekohta. Epätrendikästä hiihtoa nuorisomme ei enää harrasta ja pöly saa rauhassa laskeutua laskettelusuksienkin päälle. Täytyy yrittää patistella nämä tulevaisuuden toivot ulos edes välillä.