Mitä tulee mieleen sanasta buduaari? Minulle kultaa ja kimallusta hohtava naisen vaatehuone, jossa on wc-istuin. Mielikuva on sen verran eksoottinen, että tarkistan asian Wikipediasta. Alkuperäismerkitys onkin jotain muuta kuin kuvittelin: ”Huone, jonne voi vetäytyä mököttämään”. Heureka! Sitä olen tietämättäni kaivannut. Olisi mahtavaa, jos mökötyksen hetkellä voisi sulkeutua omaan huoneeseen. Ovelle voisi laatia iskevän kyltin, Nainen mököttää, jolloin muutkin perheenjäsenet tietäisivät missä mennään. Huoneessa olisi suklaata, kirsikkatomaatteja ja muuta mökötysruokaa sekä puhelin, jolla voisi tekstiviestein kiteyttää tunnelmat ulkomaailmalle.
 
Käytännön toteutus on haaste. Buduaari vaatii tyhjän tilan, jota meillä ei ole. Voisin sisustaa vaatehuoneen mökötystarpeisiin, mutta sitten Anni jäisi ilman omaa soppea. (Suunnitteluasteella on laatia vaatehuoneesta tytölle leikkimökki.) Tarkemmin ajateltuna kaikilla muilla perheenjäsenillä on jo oma buduaarinsa: miehellä autotalli ja teineillä omat huoneet. Toki näissä tiloissa tehdään muutakin, mutta mökötys onnistunee tarvittaessa. Itse joudun hoitamaan pahimmat mökötykset taivasalla. Metsässä tai pihalla asiat asettuvat realistisempaan valoon enkä palatessa enää edes muista mielipahan alkuperäistä lähdettä.
 
Ei silti, että nykyisin paljon mököttäisinkään. Putkiaivoisen miehen kanssa tuntemukset joutuu perustelemaan selkokielellä ja mieluiten rautalangasta taivuttaen. Mökötys ei todennäköisesti johda toivottuun tulokseen - jos sitä edes kukaan huomaa. Tällaisessa suhteessa joutuu vastuuseen omasta hyvinvoinnistaan; keljutuksia ei voi kätkeä mieleensä odottaen taianomaista asioiden ratkeamista itsekseen. Mutta jos pakottava tarve iskee, pienen mökötyshetken voinee järjestää naisten- tai miestenhuoneessa.