Kalajoen hiekat, talviturkin heittäminen, savusiika, mansikat, Imatran Big Band Festival, Rauhan loma-asuntomessut, terassikahvit, Saimaan saaret, uudet jäätelömaut, moottoripyöräajelu, 30-vuotissynttärit, Lappeenrannan tori, Joroisten Musiikkipäivät, Valkeakosken Työväenmusiikkitapahtuma, Futuro 2012, Suomenlinna, frisbeegolf, karvahattugolf, lenkkeily, Oulun tori…
 
Tapahtumattoman talven jälkeen kesä on elämää täynnä. Kahteen kuukauteen pitäisi tiivistää kaikki ja vielä enemmän. Komennan itseäni: rentoudu, naura, juokse. Ja ennen kaikkea nuku! Viime öinä olen valvonut suden hetket. Oiva tilaisuus miettiä kaikkea keskeneräistä ja epäonnistunutta. Se on loistava hetki myös painaa mieleen leveän selän turvalliset äärivivat. Annan silmän levätä taaperon pehmeissä kaarissa ja ihailen pienten varpaiden täydellistä symmetriaa.
 
Tätä kirjoittaessa sähkölaitoksen nuorukaiset tulivat tarkistamaan mittaritaulun. Avasin oven pölähtäneenä, taikinainen esiliina päällä. Laite löytyy vaatehuoneen perimmäisestä nurkasta, lakanoiden ja villakoirien keskeltä. Hyväkäytöksiset pojat jättivät kengät eteiseen. Panivat varmaankin merkille vallitsevan kaaoksen - keskeneräiset pakkaukset joka nurkassa. Kylmälaukku tuolla, viinipönikkä tuolla, petivaatteet, kengät. Anni pakkasi omia juttujaan, puraistun kurkunpätkän ja palapelin palaset. Mihin joutuisimmekaan ilman niitä.
 
Tänään on jaetun kesälomani ensimmäinen päivä. Osa-aikaisena loma ei ole samalla tavalla ansaittua kuin toisilla. Yritän päästä tunteesta, että aina pitäisi tehdä enemmän. Lähdemme Kalajoelle heti kun mies kaartaa pihaan töistä. Tavaraa on tuhottomasti, mutta jotain tietysti jotain unohtuu taas. Leivoin pizzapullia, jotka maistuvat jauhelihatäytteisiltä sokerittomilta pullilta. Eivät miltään. Kansainväliset keittiön erikoisuudet täydentyvät sangria-aineksilla.
 
Odotan meren tuoksua ja rantamökin pysähtynyttä tunnelmaa, johon sisältyvät apen ja anopin suorasukaiset hahmot. Yksi parhaista hetkistä on herätä merilintujen ääniin. Kun tietää, että koko päivä on edessä vapaana.