Selailin H&M:n kesäkuvastoa. Ajanmukainen tyyli näyttää siltä kuin olisi palattu menneisyyteen, vähintään 1980-luvulle. Muodin evoluutio on katsonut tarpeelliseksi herättää henkiin haalarit, nuo epäkäytännöllisen vessakäynnin airueet. Muistan istuneeni tanssilavan käymälässä vaaleansininen kokohaalari nilkoissa, kun joku avasi oven… Äidin khakinvihreä haalari oli väritykseltään huomattavasti käytännöllisempi. Yhtä haastava oli "body", paidan ja alusasun risteytys, jonka haarakappaletta nidoin ravintolan naistenhuoneessa kerran jos toisenkin. 
 
Haaremihousut, perhoshihat, leveät lahkeet, kivipesut, korkeat vyötäröt, kapeat vyöt. Kaikille löytyy vastine minunkin vaatehistoriassani, vaikka en koskaan ole ollut muodin aallonharjalla. Juuri kun kuvittelee, että pohja on saavutettu ja tämän voimme haudata kaikessa hiljaisuudessa, ilmestyy jostain reinkarnaatio vähän muunneltuna. Kukertavat trikoohousut jäljittelevät selvästi muinaisia salihousuja kuminauhavyötäröineen. Mitä seuraavaksi. Purjehduskengät ilman sukkia? Pikeepaidat kaulukset pystyssä? Vai ovatko ne jo tulleet ja menneet? Entä takataskusta pilkistävä muovinen varsikampa? Sitä en muista nähneeni. Olisikin tilaisuus olla edelläkävijä ja aloittaa uusi trendi.
 
Hymähtelen muodille samaan tapaan kuin Latauslistalle: onneksi ei tarvitse seurata! Nuoriso huolehtii siitä, että en pääse tyystin sammaloitumaan. Ja vaikka olisin miten paatunut, aika muokkaa omiakin käsityksiä. Vannoin että en kiskoisi jalkaan leggingsejä, mutta nyt ne menevät ihan passelisti kotona mekon alla. Kenties seuraava vaihe on, että puen nämä kalsari-kategoriaa edustavat asusteet  shortsien alle… Vaikka muoti ei ole prioriteettilistallani edes pistesijalla, eksyn joskus selailemaan muotiblogeja. Ehkä niiden viehätys piilee esteettisyydessä (tai kummallisuudessa). On hienoa että joku jaksaa viilata asuaan yksityiskohtia myöten. Eikä viilaus jää vain asuun, näyttää siltä että muotibloggarit stailaavat jopa ruoka-annoksensa... Itse olen sellaiseen aivan liian laiska, räjähtänyt ja mukavuudenhaluinen. Katson näistä blogeista yleensä vain kuvat. Tekstit "Laukku Burberryltä ja kengät Louboutinilta" ovat todellisuudestani yhtä kaukana kuin peruna kuusta.
Chicling, Alma
 
 
    Vintagea: oma mekkoni 60-luvun lopulta.