Olen pitänyt tätä blogia kahdeksan kuukautta. On uskomatonta ajatella noita pakkasen huurruttamia äitiyslomapäiviä ensimmäisen jutun aikoihin. Anni ei osannut kävellä, nukkui lastenvaunuissa ja nautti öisin maitoannoksensa. Kirjoittaminen on ollut aivan omaa aikaani ja kadun ainoastaan sitä, että en aloittanut nettipäiväkirjaa jo aiemmin.
 
Tässä hetkessä on jotain samaa kuin ensimmäisissä jutuissa. Olemme nytkin kolmestaan kotona. Pieni nukkuu päiväuntaan. Hampaita hänellä on enemmän ja karttuvien taitojen myötä meillä lisää kiellettävää. Tytöstä on jalostunut hyvin omatoiminen persoona. Itsenäisyys korostuu etenkin ruokaillessa, siihen ei muita kaivata. Eikä paljon muuhunkaan - mitä nyt välillä täytyy hakea äidin tukkaa henkiseksi tueksi... Teiniviikoilla viulu ja muut myssäkät ajelehtivat edelleen eteisessä, lisähöysteenään kotitalouskirja, joka pötköttää aina jossain näkösällä. Veskun moponhajuiset vaatteet kantavat nyt moottoripyörän aromia. Taloudessamme on päiväkotilainen, peruskoululainen, ammattikoululainen, täyspäiväinen työläinen ja osa-aikainen työläinen. Aikaa blogille on nykyään vähemmän, mutta se on tärkeää yhtä kaikki. 
 
Teknologia antaa mahdollisuden seurata liikennettä näillä sivuilla. Näen esimerkiksi hakusanat, joilla blogiin on päädytty. On etsitty nuohouskenkiä, pikeepaitaa ja kulmaväriä. Haloo. Olisiko tarpeen kehittää hakutekniikkaa? Joku on etsinyt materiaalia äitipuolifantasioilleen ja joutunut pettymään karvaasti. Joskus Annin kuva on päätynyt kuvahaun tulokseen. Silloin mietin, pitäisikö juttu siirtää salasanan taakse. Vihaan ajatusta siitä, että pienen tyttöni kuvat päätyisivät luvattomaan käyttöön. Toistaiseksi liikenne on kuitenkin ollut niin vähäistä, että pitäydyn vanhassa systeemissä.
 
Ylivoimaisesti suosituin haku liittyy päiväkotiryhmien nimiin. Ällistyin huomatessani tämän. Aihetta ei suoranaisesti käsitellä blogissani. Kuinkahan monta Miirut-nimistä ryhmää Suomessa jo on? Miten olisi Hepokatit, Sarvijaakot, Leppäkertut, Korennot, Sinisiivet? Tai Mukulat, Tähkät, Nuput, Idut, Taimet, Seulaset, Kyyhkyset, Tukaanit, Joutsenet, Kotkat, Tenavat, Karviset, Velhot…