Olemme olleet kotona vajaan viikon ja huomenna pitäisi taas lähteä. Osa vaatteista on vielä matkalaukussa. Kätevää! Heitän sekaan kaapista pari summittaista tekstiiliä ja loput voin täydentää paikallisesta Halpahallista.
 
Kesäaikana kilometrejä kertyy huomaamatta. Suurimman osan lomasta olemme Kalajoella, mutta käymme myös minun kotimaisemissani Saimaan rannalla. Perinteisesti juuri järvilomalla on järkyttävät ilmat, joko yli +40 astetta tai alle 10. Sääskiä tunkee joka paikasta ja tuuli repii puita juurineen maasta. Siitä huolimatta silmäni lepää kolmen tutun saaren muodostamassa ryhmässä. Nautin siitä, että pääsen saunasta uimaan - ei haittaa, vaikka jalan alla pyörivät niljaiset kivet. Niillä olen astellut lapsesta asti. 
 
Jokakesäinen Helsingin keikka osuu tällä kertaa heinäkuun loppuun. Niinä päivinä pitäisi käydä myös Musiikkipäivien avajaiskonsertissa. Miehellä on VIP-liput Jyväskylän Suurajoihin, mutta ne kuulemma jätetään käyttämättä. Nyt viimeistään pitäisi antaa kummitytön lahja, joka jäi viemättä helmikuisille syntymäpäiville.
 
Puolen hehtaarin piha rehottaa nurmikkoa lukuunottamatta - sen mies hoitaa tunnollisesti. Istutukset ovat minun vastuullani. En ole taaskaan laittanut rikkaa ristiin. Muodon vuoksi voisin katkaista puolitoistametriset kukat raparperistä.  Amppelitomaatti pysyy hengissä vain avuliaan kastelijan ansiosta.